Volkswagen

Een bijzondere groei 

“Mijn man en ik hebben Carrosserie Vannerum 40 jaar geleden samen opgericht. We waren toen net 20 jaar oud”, steekt Carina van wal. “Wat begon in een kleine werkplaats in Sint-Agatha-Berchem, is vandaag uitgegroeid tot een grootschalige garage in Zellik van zo’n 6000 m2 en dertig personeelsleden.” Ondertussen is Carrosserie Vannerum een familiebedrijf: zoon Johan en schoondochter Charlotte sprongen namelijk met plezier mee op de kar. “Zelf houd ik me vooral bezig met de leveranciersboekhouding en personeelszaken. Maar als medezaakvoerder van een bedrijf, spring je natuurlijk overal bij waar nodig.”

Naast allerhande piekfijne herstellingswerken, biedt de garage nog een andere, opmerkelijke service aan. “Wij schilderen ook helikopters: hierin zijn we bijna uniek in Vlaanderen. Dit is eigenlijk ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van mijn echtgenoot”, lacht Carina. 


Snelle beschikbaarheid als grootste troef

Als carrosseriebedrijf heb je uiteraard nood aan comfortabele en betrouwbare vervangwagens. In het verleden gebruikte Carrosserie Vannerum enkele vaste modellen als vervangwagen, maar aangezien de onderneming álle merken onder handen neemt, keken ze al snel naar andere wagens. Carina kwam terecht bij Garage Don Bosco in Buizingen. Aangezien de garage verschillende stockwagens in zijn aanbod had, werden ze snel verder geholpen. Uiteindelijk kocht het familiebedrijf vier Volkswagen Polo’s, één Volkswagen T-Cross en één ŠKODA Fabia aan. 

Carrosserie Vannerum heeft bovendien nog mooie toekomstplannen. “Het is de bedoeling om op termijn een dertigtal voertuigen te vervangen. Of het dezelfde modellen zullen zijn als diegene die we reeds aangekocht hebben, daar zijn we nog niet over uit. Ze hebben in elk geval wel scherpe prijzen én bovendien slaan de wagens aan bij onze klanten. Neem nu de Volkswagen T-Cross:  dit SUV-model heeft al een aanzienlijk formaat én een luxueuze uitstraling. Onze klanten zijn dan ook altijd positief verrast wanneer ze dit model in ontvangst mogen nemen als vervangwagen. Bovendien zijn de wagens ook makkelijk in gebruik.”


Vlotte samenwerking

Carina blikt graag terug op een vlotte samenwerking. “Het hele proces is bijzonder aangenaam verlopen. Garage Don Bosco heeft ons goed én snel geholpen aan kwaliteitsvolle vervangwagens. In onze sector is dat niet altijd evident. Het was de eerste keer dat we samenwerkten met Brussels Auto Group, maar zeker niet de laatste.”