Bedrijf met een missie 

Als trouwe partner binnen tijdelijke beveiliging, veiligheid en compliance, verzekert BauWatch de continuïteit van bedrijven, voornamelijk in de bouwsector. Met 15 jaar ervaring en enkele grote namen – zoals Jan de Nul – op het palmares, is het bedrijf al actief in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Maar daar stopt hun brandende ambitie niet. BauWatch werd in 2021 overgenomen door Haniel Group en wil tegen 2026 actief zijn in minstens 13 Europese landen. Met een hart voor duurzaamheid, is het de missie van Haniel Group – en dus BauWatch – om volledig CO2-neutraal te worden. En daar helpt Brussels Auto Group een handje bij.

 

Een gloednieuw partnership

Hoewel BauWatch gevestigd is in het Antwerpse Boom, koos de onderneming toch om hun wagenpark in handen te leggen van Brussels Auto Group. Geen evidente, maar wel een doordachte keuze, vertelt Laurent: ‘Ik ken de salesmanager van Brussels Auto Group al heel lang en was me dus bewust van de uitstekende service die Brussels Auto Group biedt’, vangt hij aan. ‘Bovendien konden we genieten van enkele mooie fleetkortingen. Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen.’

BauWatch schafte vier personenwagens aan voor het salesteam. ‘We kozen voor de plug-inhybride Audi Q3, de volledig elektrische Volkswagen ID.5 en de Volkswagen Arteon.’ Daarnaast bestelde BauWatch als servicewagens voor hun technici een Volkswagen Caddy en vier Volkswagen Transporters.

‘Een snelle en kwalitatieve service is voor ons een evidentie’, gaat Laurent verder. ‘Omdat het elektrisch rijbereik vandaag nog niet voldoende is voor onze bestelwagens, zijn dat helaas nog geen elektrische modellen. Natuurlijk is het de bedoeling om ook daar op termijn voor te kiezen.’

BouWatch werd BauWatch  

Om de groei van BauWatch een duwtje in de rug te geven, onderging het bedrijf onlangs een volledige rebranding. Judith: ‘Omdat we deel uitmaken van BauWatch Group – onderdeel van Haniel Group – kozen we voor een naamsverandering van BouWatch naar BauWatch. Het is slechts één lettertje verschil, maar benadrukt onze sterke internationale verankering via de BauWatch Group.’ In het kader van die rebranding lieten we de Volkswagen Caddy volledig bestickeren. ‘Een mooi resultaat dat ook voor de Transporters op de planning staat’, gaat Judith verder.

Mentaliteitswitch

‘De keuze voor een elektrische wagen is vooral een knop omdraaien’, stelt Laurent. ‘Met een diesel- of benzinewagen wacht je vaak langer met tanken. Met een elektrische wagen is het toch wat meer vooruit denken.’ Bauwatch installeerde op de bedrijfssite drie laadpalen, maar ook de medewerkers kregen thuis een laadpaal voor de deur. ‘Dat vonden we een evidentie’, gaat Laurent verder.

‘Met een wagenpark is het altijd wat zoeken en puzzelen. Daarom is het belangrijk om een toegankelijke partner te hebben met één single point of contact. Iemand naar wie je altijd kan bellen in geval van problemen en vragen. En daarvoor zitten we bij Brussels Auto Group meer dan goed’, sluit hij tevreden af.

 

Enkelfähig is een term die als een rode draad loopt door alle activiteiten van de Haniel Group. ‘Enkel’ verwijst naar het Duitse woord voor kleinkinderen, of ruimer: nageslacht. Enkelfähig staat voor ondernemerschap in de 21e eeuw. Het betekent waardegericht leven en dit verzoenen met ondernemend denken. Duurzaamheid wordt een uitgangspunt voor economisch succes, met als bedoeling een betere wereld achter te laten voor de toekomstige generaties.

Meer info: www.bauwatch.com

Foto 1 / 1