Audi

Een voorproefje van de Avant van morgen 

Design

Het design van de Audi A6 Avant e-tron concept vormt een duidelijke link met de bestaande Audi A6-familie. Het laat zien hoe elementen uit de succesvolle Audi A6-serie naar het e-trontijdperk kunnen worden vertaald. Dat zie je bijvoorbeeld aan het grotendeels gesloten singleframe en de doorgetrokken lichtstrip op de achterklep.

Kenmerkend zijn ook de zachte overgangen en de totale afwezigheid van scherpe randen. 22 inch wielen, een lage passagiersruimte en de ruime Avant-dakboog geven de auto sportieve proporties
 

Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept

Luchtweerstand

De luchtweerstand van de Audi A6 Avant e-tron concept is geoptimaliseerd met behulp van windtunnels. De lage luchtweerstand verlaagt het energieverbruik, wat ook een positieve invloed op de actieradius kan hebben.

Elektrisch rijbereik

Afhankelijk van de aandrijvings- en modeluitvoering zou een serieauto, die is gebaseerd op de Audi A6 Avant e-tron concept, in de toekomst een actieradius van meer dan 700 kilometer kunnen hebben (volgens de WLTP-norm). De Audi A6 Avant e-tron concept is voorzien van een 800 volt-systeem en heeft een laadcapaciteit tot wel 270 kW. 

Basis voor de innovatieve oplossingen is het nieuwe techniekplatform PPE (wat staat voor Premium Platform Electric). Centraal element daarbij is een accumodule tussen de assen, die in verschillende capaciteiten kan worden ingebouwd en aan het motortype kan worden aangepast. 
 

Audi A6 Avant e-tron concept
Audi A6 Avant e-tron concept

Licht en videogames

Bij de koplampen en achterlichten staan de digitale matrix-ledtechniek en digitale oled-techniek centraal. Die technologie maakt ook personaliseerbare lichtsignaturen mogelijk. Zo kunnen drie led-projectoren de inzittenden van de auto begroeten met lichtbeelden die op de grond geprojecteerd worden. 

Vier andere led-projectoren in de hoeken van de auto genereren knipperprojecties. Als de Audi A6 Avant e-tron concept voor een muur staat – bv. tijdens het opladen van de batterij – kunnen de bestuurder en de passagiers de tijd verdrijven met een videospel, dat de digitale matrix-ledkoplampen op de muur projecteren
 

Heb je nood aan een gedetailleerde TCO-berekening voor dit model of advies op maat van jouw wagenpark?

Dan staat ons Fleet & Business-team tot je dienst! 

Fleet & Business
* Het afgebeelde voertuig is een concept car, die niet als seriemodel verkrijgbaar is.